Restauracja Stara Karczma, jak na prawdziwą beskidzką karczmę przystało, kusi niepowtarzalną atmosferą, wystrojem, a przede wszystkim regionalnym jadłem które zadowoli najwybredniejszego smakosza. Naszą specjalnością są pieczony udziec barani - na życzenie gości serwowany w całości oraz giczki jagnięce.
W menu znajdziemy również:
- kwaśnicę po góralsku z kąskiem mięsa,
- żurek szczyrkowski,
- kociołek zbójnicki,
- placki ziemniaczane,
- ręcznie robione pierożki,
- pyszną goloneczkę.
To tylko nieliczne z potraw, których można u nas zakosztować.
Polecamy również wytwarzaną zgodnie z pradawną recepturą Miodulę Szczyrkowską - wódeczka na bazie miodu spadziowego nie tylko dobrze smakuje, ale i rozgrzewa, za co jest szczególnie ceniona zimą.
Na specjalne zamówienie realizujemy zamówienia według indywidualnych potrzeb gości.
Nieodzownym elementem klimatu "Starej Karczmy" jest również muzyka regionalna, która z pewnością umili Państwu pobyt w naszych progach.
W "Starej Karczmie" biesiadować może około 200 osób w trzech salach oraz 150 osób na sezonowym ogródku.
Organizujemy huczne weseliska , biznesowe bankiety, przyjęcia okolicznościowe oraz imprezy integracyjne.
Szczególnie polecamy na takie okazje:
- pieczonego prosiaka,
- płonącą kitę wieprzową,
- pieczeń z udźca baraniego.
Na życzenie Klientów realizujemy również zlecenia cateringowe.
Dodatkową atrakcją wszystkich uroczystości jest Pięciozbój Góralski - zabawa integracyjna polegająca na zdobywaniu sprawności zbójeckich przy akompaniamencie kapeli góralskiej.