Oferta

Tradycja smaku

 

Restauracja Stara Karczma, jak na prawdziwą beskidzką karczmę przystało, kusi niepowtarzalną atmosferą, wystrojem, a przede wszystkim regionalnym jadłem które zadowoli najwybredniejszego smakosza. Naszą specjalnością są pieczony udziec barani - na życzenie gości serwowany w całości oraz giczki jagnięce.

W menu znajdziemy również:
- kwaśnicę po góralsku z kąskiem mięsa,
- żurek szczyrkowski,
- kociołek zbójnicki,
- placki ziemniaczane,
- ręcznie robione pierożki,
- pyszną goloneczkę.

To tylko nieliczne z potraw, których można u nas zakosztować.

Polecamy również wytwarzaną zgodnie z pradawną recepturą Miodulę Szczyrkowską - wódeczka na bazie miodu spadziowego nie tylko dobrze smakuje, ale i rozgrzewa, za co jest szczególnie ceniona zimą.

Na specjalne zamówienie realizujemy zamówienia według indywidualnych potrzeb gości.

Nieodzownym elementem klimatu "Starej Karczmy" jest również muzyka regionalna, która z pewnością umili Państwu pobyt w naszych progach.

Imprezy

W "Starej Karczmie" biesiadować może około 200 osób w trzech salach oraz 150 osób na sezonowym ogródku.

Organizujemy huczne weseliska , biznesowe bankiety, przyjęcia okolicznościowe oraz imprezy integracyjne.

Szczególnie polecamy na takie okazje:
- pieczonego prosiaka,
- płonącą kitę wieprzową,
- pieczeń z udźca baraniego.

Na życzenie Klientów realizujemy również zlecenia cateringowe.

Dodatkową atrakcją wszystkich uroczystości jest Pięciozbój Góralski - zabawa integracyjna polegająca na zdobywaniu sprawności zbójeckich przy akompaniamencie kapeli góralskiej.

Obraz nie został znaleziony.